Uitnodiging

voor de presentatie van het speciale
Couperusnummer
van De Parelduiker

op vrijdag 18 oktober om 16.30 uur
in het Theater van het Woord op de 7e verdieping van de
Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143 (vlak bij CS).

Met Thom Hoffman, Yvonne Keuls en Wim Hazeu.

Thom Hoffman heeft in vele Couperusbewerkingen gespeeld, zowel in films als in het theater. Yvonne Keuls schreef het scenario van de eerste Couperusadaptatie voor tv, De kleine zielen, begin jaren zeventig. Beiden vertellen over hun ervaringen daarmee en gaan daarna onder leiding van Wim Hazeu in gesprek.

Toegang gratis, met steun van de Stichting Vrienden van De Parelduiker. Geef uw komst op door een e-mail te sturen naar info@lubberhuizen.nl of te bellen naar Uitgeverij Bas Lubberhuizen (020-760 25 62).

In het Couperusjaar 2013 verschijnt een speciaal nummer van De Parelduiker met bijdragen van echte Couperusspecialisten. H.T.M. van Vliet dook in de financiële wereld van de familie Couperus en ontdekte dat de band tussen vader en zoon heel anders is dan tot nu toe werd verondersteld. José Buschman kwam op het spoor van het paleis van Orlando, de geheimzinnige ‘vriend van Couperus’. Bram Oostveen en Marc van Zoggel beschreven de geschiedenis van de mislukte verfilming van De stille kracht door Fons Rademakers. Achtereenvolgens beten Claus, Reve en Hermans hun tanden stuk op het filmscenario. Verder: aandacht voor de vraag in wiens gezelschap Couperus de tumultueuze futuristenavond in Florence bezocht, hoe de residentswoning van Otto van Oudijck (De stille kracht) later het op sterven na dode hotel van Willem Walraven werd en hoe Britse kranten de dood van ‘onze’ Couperus in 1923 herdachten.